U hebt waarschijnlijk al wel meegekregen dat provider KPN van plan is om XS4ALL op te heffen. Waarom dan toch weer een nieuwe reclame voor XS4ALL? Gaat de opheffing nog wel door? En wat gaan klanten van XS4ALL ervan merken?

Nieuwe XS4ALL reclame
Sinds kort is er op tv weer een nieuwe reclame voor XS4ALL te zien waarin nadrukkelijk wordt gewezen op de historie van de provider en de aandacht voor privacy online. De periode waarin de nieuwe reclame wordt vertoond is op zijn minst twijfelachtig te noemen, de opheffing van XS4ALL is immers net bekend gemaakt. Waarom dan toch weer een nieuwe reclame?

Petitie XS4ALL moet blijven
Een groep trouwe klanten en (oud)medewerkers van XS4ALL zijn onlangs een petitie gestart om moederbedrijf KPN ervan te overtuigen dat XS4ALL moet blijven. Verwacht werd dat de petitie enkele honderden tot duizenden keren ondertekend zou worden. De teller staat nu echter al op 40.000+. Dat is reden geweest voor KPN om met de XS4ALL sympathisanten aan tafel te gaan zitten. Door KPN werd eerder namelijk verwacht dat slechts 5% van de XS4ALL klanten weg zou gaan bij het moederbedrijf indien XS4ALL zou worden samengevoegd met KPN. In verband met de ophef die is ontstaan door de bekendmaking van KPN, wordt door KPN nu rekening gehouden dat tot 25% van de klanten weggaat bij het bedrijf. Dat is inderdaad wel een goede reden om aan tafel te gaan zitten met de initiatiefnemers van de petitie.

Wat gaan klanten van XS4ALL merken van de overstap naar KPN?
KPN heeft belooft dat klanten van XS4ALL niets gaan merken van de overstap naar KPN. De huidige modem en apparatuur blijven bij de klanten en het enige verschil zou moeten zijn dat de naam op de factuur veranderd. Ook de klantenservice van XS4ALL die wordt overgenomen door KPN, zal naar verluid even goed blijven als dat eerder het geval was bij XS4ALL.

Oud directeur Simon Hania van XS4ALL vindt het niet raar dat XS4ALL wordt stopgezet. Hij stelt dat waar XS4ALL eerder technologie en service aanboden die bij andere providers niet te vinden was, dit al lang het geval niet meer is. Tegenwoordig kunnen zowel KPN als andere providers eenzelfde service en techniek bieden tegen een lagere prijs. Klanten betalen dan alleen nog maar extra voor de ideologie achter XS4ALL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *